Министър-председателят на Естония Кая Калас е включена в списъка за издирване на

...
Министър-председателят на Естония Кая Калас е включена в списъка за издирване на
Коментари Харесай

Русия обяви за издирване естонския премиер Кая Калас

Министър-председателят на Естония Кая Калас е включена в листата за търсене на съветското Министерство на вътрешните работи. Там е и министърът на културата на Литва Симонас Кайрис, заяви " Медиазона ".

Изданието е открило новината, откакто е изтеглило цялата обществено налична база данни за търсене от уеб страницата на съветското Министерство на вътрешните работи - съвсем 100 хиляди профила.

В базата данни не е посочено по какво закононарушение се търсят Кайрис и Калас. По-рано ръководителят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин изиска от подчинените си да ревизират дейностите на естонските управляващи по отношение на разрушаването на монумент във формата на танк Т-34 в естонския град Нарва, покрай границата с Русия.

Освен Калас и Кайрис в листата на търсените лица са включени над 100 служители и политици от Източна Европа, против които са формирани наказателни каузи след разрушаването на руски монументи в техните страни.

Сред тях са две трети от последния състав на Сейма на Латвия, градските препоръки на латвийската столица Рига, на литовските градове Клайпеда и Вилнюс, на препоръките на Луцк и Ровно в Украйна, кметът на полския град Валбжих и заместник-министърът на държавните активи на Полша, написа " Медиазона ".

Припомняме, че Кая Калас е един от най-върлите поддръжници на Украйна и измежду главните гласове в Европейския съюз, противопоставящи се на съветската експанзия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР